• Çağrı Merkezi : 0212 292 09 00
  • E-Mail :
Sosyal Medya

Bitkisel Tedavi

Bitkisel Tedavi

Hastalık için bol miktarda taze kişniş yiyebilirsiniz. Kuru kişnişi bir ardak suyun içinde kaynatın.Bunu 5 dakika kadar dinlendirerek, içebilirsiniz. 

Behçet hastalığına karşı bitkisel kürler;
 
·  Hastalık için bol miktarda taze kişniş yiyebilirsiniz. Kuru kişnişi bir ardak suyun içinde kaynatın. Bunu 5 dakika kadar dinlendirerek, içebilirsiniz. Günde 2 bardak içmeniz yeterlidir.
 
·  Kurtpençesi, şahtere otu, oğul otu, melisa yaprağı, lavanta, tarhun otu, biberiye, mentollü nane, okaliptüs, alıç çiçeği, ardıç, hünnap, söğüt yaprağı ve kuşburnu bitkilerini bir arada karıştırarak suyun içinde kaynatın. Bu karışımı süzerek aç ya da tok karnına içine bal ve limon ilavesiyle içebilirsiniz.
 
· 2 litre suyun içine 250 gram demir hindi eritilir. Bunu süzerek aç karnına 1 fincan için. Bunu hastalığınız süresince düzenli olarak yapın.
 
· 100 gram zerdeçal, 100 gram çörek otu, 100 gram arı sütü, 100 gram polen, 50'şer gram üzerlik otu, karanfil, turp tohumu, demir dikeni, krem tartar, ravent kökü, 1 kg keçiboynuzu pekmezi ve 2 kg balla birlikte karıştırılır. Bu karışımdan günde 3 defa 1 yemek kaşığı yiyebilirsiniz.
 
· Behçet hastalığına iyi gelen havuç, kereviz, elma, kayısı, soğan, lahana, ıspanak, sarımsak, turp, tere otu, pazı ve pırasa gibi yiyecekler bolca yenmelidir. Bu arada asitli içecekler, kızartma, baharatlı yiyecekler, kola, ağır yiyecekler tüketilmemelidir.
 
· Yarım litre klorsuz suyu kaynatın. Bunun içine 1 yemek kaşığı beyaz dut kurusu ve 1 yemek kaşığı arpa ilave edin. Ocağın atını kısarak, karışımı 10 dakika kadar kaynatın. Karışım ılındıktan sonra süzüp, günde 1 defa aç karnına içilmelidir. Bunu her gün taze olarak hazırlayın. B bitkisel kürün 25 gün uygulanması gerekir. Eğer hastalığın tedavisinde başarı sağlanamazsa, 25 günlük bir kür daha yapılabilir.